MICHAEL WAUGH – BEAUTY & TRUTH

Artiest info
Website
facebook
Label: Compass Bros. Records

De Australische countrymuzikant en muziekleraar Michael Waugh uit Melbourne schreef zijn eigen liedjes al op dertienjarige leeftijd. In 2013 bracht hij een eerste EP “Heyfield Girl” op de markt maar pas in 2015 bracht hij zijn eerste volwaardige studioplaat “What We Might Be” uit, gevolgd in 2018 door het album “The Asphalt And The Oval”. Album nummer drie “The Weir” kwam er in 2019 en in de zomer van 2021 werd een vierde plaat op de wereld losgelaten onder de titel “The Cast”.

Daarmee zijn we dan meteen aanbeland bij zijn plaat nummer vijf die deze maand op 21 juni zal verschijnen: “Beauty & Truth”. Daarop brengt hij elf eigen composities waarin hij in sommige nummers vertelt over zijn persoonlijke ‘coming out’ als homoseksuele man. Dat gebeurde pas op vrij late leeftijd na een jeugd, een huwelijk en een succesvolle muzikale carrière ‘in de kast’. Hij is nu echter bevrijd van dat geheime leven waarvoor hij zich meende te moeten schamen en hij kan zich na zijn ‘coming out’ ongelimiteerd uitlaten over zijn liefdesleven en zijn relatie met een man. Hij wil ook als een voorbeeld dienen voor de vele jongeren die nog steeds met eenzelfde problematiek kampen.

Voor de opname van zijn nieuwe plaat deed hij opnieuw een beroep op de producerscapaciteiten van alt.countryartiest Shane Nicholson waarmee hij al ettelijke jaren samenwerkt. Al in de eerste song “We Are Here” (zie 2e video) op het album maakt hij meteen duidelijk dat hij zich bevrijd voelt en de buitenwereld wil tonen waar hij voor staat. Het nummer werd dan ook als eerste single uit “Beauty & Truth” gelanceerd. Intussen zijn er nog drie andere tracks op single uitgebracht met de liedjes “Playlist” en “Fix It” en als laatste de heel mooie ballad en albumtitelsong die u op de eerste video bij deze recensie kunt beluisteren.

Ook in deze songs worden de diverse problemen van de leden van de lgbtqia+-gemeenschap bezongen, maar vooral in hoopvolle en bemoedigende woorden over wat eigenlijk gewoon als liefde beschouwd moet worden. Muzikaal is dit een erg knap georkestreerde plaat geworden met melodieuze en melancholische liedjes die Michael Waugh in de tracks “Father’s Day”, “Out” en “Songs About Women” als folkballads of in “Young And Dumb” en “To Be Alive” countryrocksongs zingt. Tot slot moeten we toch ook nog even onze persoonlijke favoriete tracks vermelden met de song “Moved” en het aan de gelijknamige zangeres opgedragen liedje “Patsy Cline”, een emotievolle countryballad.

(valsam)


 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: MICHAEL WAUGH
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.